2010. szeptember 9., csütörtök

A Selyem-madonna





A lélek kifelé tekintget, lassan és óvatosan bujik elő. A csábítóra mintázott anyag testét kínálja hogy a Selyem-madonna érintése nyomán, kiváncsi vetületét elkapva magába rántsa és fogságba zárja.
Egy újabb harc, újabb áldozat és újabb behódolás. Az anyag törvényét nem lehet megszegni, az ellenállás kötelező és eleve kudarcra ítélt rituálé melynek eredménye a végső cél megértése.
Az ember örökké küzd önmagával.

4 megjegyzés:

  1. kiváló fotó, mint a többi is alant
    a szövegeket elhagynám, semmit nem ad hozzá a munkákhoz, sőt inkább elvesz belőlük...

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen! Köszönöm hozzászólásod és véleményed! Kívánom hogy leld örömödet a képekben továbbra is! Sajnálattal olvasom hogy az írásokat inkább leépítőnek mint építőnek tartod, ha nem akarod elolvasni őket, nyugodtan hagyd figyelmen kívül!

    VálaszTörlés
  3. nekem meg pont az tetszik, hogy szavakba öntöd az érzéseid. kíváncsi vagyok rájuk. még ha esetleg én mást is érzek a fotót nézve, mint Te (nem feltétlen, de ez is előfordulhat).

    VálaszTörlés
  4. Mint másik kedves blog olvasómmal megállapítottuk, kinek a pap, kinek a papné. Nem kötelező elolvasni az írásokat, ha valakit megragad, én már örülök. Az biztos, ha majd egyszer adódik olyan lehetőség hogy könyv formájában kiadhassam a képeimet, ragaszkodni fogok az írásokhoz is.
    Majd ha nem lesz betűs közlendőm egy-egy képhez, akkor nem fogom odaírni. Nem azért írom hogy kitöltsem a kép alatt a helyet :)
    Szóval ettől szép (vagy nem) a világ, hogy különbözőek vagyunk...

    VálaszTörlés