2010. szeptember 8., szerda

Álom





A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából:

"Az álom képek, gondolatok, hangok és érzések összessége, mely az agyon fut át alvás közben. Az álmok létrejöttének oka, módja és az álmok jelentése még nem tisztázott, bár mindig is érdekelte az embereket. Többen is foglalkoznak álomfejtéssel, számos álmoskönyv létezik; az álomkutatással foglalkozó tudomány az onirológia.
Sigmund Freud szerint az álmok szoros kapcsolatban állnak az álmodó személy aznapi tevékenységével és szimbólumokat rejtenek, amik miatt néha abszurdnak vagy hihetetlennek tűnik az, amit álmodunk."

A fotográfia számomra egy olyan eszköz, mely segítségével kivetíthetjük legbensőbb lényünket a külvilágba, miközben eszközként használunk tárgyakat, embereket, helyszineket bármit amit az EGO megkíván. Ilyenformán térbe helyezzük és mások számára megfoghatóvá tesszük a megfoghatatlant, a lelkünket.
Egy tudatos álomformálás, melynek alfája a bennünk rejlő Ego, gammája az a szimbólum- és kifejezésrendszer mely felhasználásával hatni akarunk az omegára vagyis a befogadó Egojára.
Mint minden információ ez is torzul minden egyes lépésnél, a befogadás után is.

2 megjegyzés:

  1. Hm...gondoltál már rá nyilván ,mivé lettél volna,ha egy másik társadalom tanult formái alakítottak volna...teljesen más szimbólum rendszerek vegyülnének benned,bennünk...
    Élmény ez a kép...

    VálaszTörlés
  2. Hm, gondoltam rá :) Lehet hogy én lennék a ló vagy a nő a képen és a ló vagy a nő nyomta volna meg a gombot :D na jó, viccet félretéve lehetetlen megmondani a másodpercenként változó millió lehetőség közül milyen ágas-bogas utat jártam volna be, mondjuk Indiában... Lehet lázadó :)
    Dolgozom indiaiakkal, hihetetlen zavarba ejtő az alázatuk és udvariasságuk. Mint egy másik bolygó, komolyan. Ennek másik vége: Dan Simons - A Kháli dala. Kemény könyv de csak ajánlani tudom ha érdekel az indiai kultúra egy sajátos rálátásban.

    VálaszTörlés