2010. augusztus 25., szerda

Az utolsó ember



Az utolsó ember a földön mit tenne? Megölné magát? Élvezné a csendet és nyugalmat? Megfeszülne a túlélés játszmájában? Vajon jobban mint amikor még többed magával volt?

Ahogy ott áltam hajnalba a parton és néztem a horgászt aki ügyet sem vetett a közeledő természeti drámára, csak egy dologra tudtam gondolni: ki és mi célból...?

4 megjegyzés:

  1. Drámai hangulat...a szöveg is..
    Néha felmerül bennem,a szerző mennyit ad a drámához...

    VálaszTörlés
  2. köszönöm!
    Nos az attól függ mi a szerző célja.
    1. Ha a "szereplők" kiszolgálása akkor annyi amennyit a szereplők felvállalnak.
    2. Ha a "nézők" szórakoztatása akkor félek bármekkora mértékű lehetséges a dráma foka.
    3. Ha önmaga szórakoztatása akkor amennyire szükség van a Nagy műhöz...
    Mindegyik pontot tovább lehet árnyalni még persze, jellemektől függően kihatással a dráma mértékére: empatikus, perverz stb...

    VálaszTörlés
  3. azon tűnődöm mennyire egységes ez a blog (fotók és írások). jó helyen érzem itt magam. nézelődöm, gondolkodom. több ilyen hely kellene, nagyobb nyilvánosság az efféle gondolatoknak, érzéseknek. vajon kíváncsiak lennének rá az emberek? vajon segítene rajtunk? vajon elegen lennének, akiket érdekel és tenni akar?

    VálaszTörlés
  4. Kedves Péter!

    Ennél többet nem is kívánhatnék, mint hogy nézelődésre és gondolatokra sarkallok.
    Az az én álláspontom, hogy csinálhatja az ember magának is de alapvetően csak akkor ér az egész valamit, ha már legalább 1 emberben elindít egy kép, írás valamit. Attól félek, az emberek egyrészt nem kíváncsiak az igazságra mert ez néha kellemetlen és húsba vágó. Egyszerűbb az álságos, bár kétség kívül roppant kényelmes rózsaszín ködben létezni.
    Másrészt az hogy egy gondolat segíteni tudjon valakin, az egy hosszú folyamat. Nagyon hosszú és minden esetben egy mű csak a kivált ok tud lenni, semmi több. Az embernek magának kell lépni előre... És ez nem könnyű...

    VálaszTörlés